SILBA Održan plivački maraton i državno prvenstvo u daljinskom plivanju

Foto: Klub Daljinskog Plivanja Donat Zadar / Facebook

SILBA – U ranojutarnjim nedjeljnim satima katamaran Princ Zadra, pun profesionalnih i rekreativnih plivača, izvanrednom je linijom krenuo iz zadarske luke na Silbu. Tamo se već petu godinu za redom u sklopu ‘’Toreta Open Water’’ plivačkog maratona održavaju i državna natjecanja u daljinskom plivanju.

Ove godine održalo se veteransko, kadetsko i mlađe kadetsko državno natjecanje, piše eZadar. Rezultate po kategorijama pogledajte na službenim stranicama Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra.

Gepostet von Klub Daljinskog Plivanja Donat Zadar am Mittwoch, 3. Juli 2019

Plivači su u 9 sati ujutro stigli na Silbu i uživali u prekrasnom danu, kavi, kupanju i suncu do 14.30 sati kada je počela utrka. Veteransko, kadetsko i mlađe kadetsko natjecanje odvijalo se u trokilometarskoj trasi, dok se istovremeno održala i rekreativna utrka na jedan kilometar.

‘’Toreta Open Water’’ plivački maraton održava se u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra koji djeluje unutar Hrvatskog saveza daljinskog plivanja. Suorganizator ‘’Toreta Open Water’’ plivačkog maratona je i Konoba Alavija, čiji je vlasnik Saša Predovan inicijator ideje o organizaciji ove plivačke utrke na Silbi.

Gužva u Finishu !

Gepostet von Klub Daljinskog Plivanja Donat Zadar am Samstag, 6. Juli 2019

Prve godine održavanja ‘’Toreta Open Water’’ plivačkog maratona prijavilo se 20 plivača.

Ove se godine na utrku prijavilo 150 plivača, 112 ih je plivalo, a došli su iz cijele Hrvatske: Zagreba, Varaždina, Rijeke, Zadra, Splita i šire.

S obzirom na zainteresiranost plivača za ovu utrku organizatori najavljuju da bi ‘’Toreta Open Water’’ plivački maraton mogao postati najposjećenije plivačko natjecanje u Hrvatskoj.

Privlači li plivače to što se natjecanje održava na otoku, što je neobičan ambijent, fina spiza ili što na ovo natjecanje povedu cijelu svoju obitelj na jednodnevni izlet – ne znamo, no brojka koja iz godine u godinu raste govori nam da  ‘’Toreta Open Water’’ zbilja jest jedno od najomiljenijih plivačkih utrka plivačima diljem Hrvatske.

eZadar

Vaš komentar