Brod Danče u kolovozu konačno s kompletnom posadom

Foto: Brodosplit

DUBROVNIK – Danče, brod dubrovačke kapetanije Dubrovnik, isplovio je jučer tijekom dana.  No, ovo isplovljavanje ne znači da je konačno kompletirana posada potrebna kako bi se mogla obavljati temeljna zadaća kapetanije traganje i spašavanje na moru.

Brod je isplovio, potvrdio je to za dubrovniknet i Mato Kekez, dubrovački lučki kapetan,  kako bi se izvršila kompenzacija magnetnog kompasa, a “Danče” dobile sve potrebne certifikate, te kako bi se “propuhao” motor.

Potvrdio je i da su obavljena testirana kandidate koja su se javila na natječaj kojeg je raspisalo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

– Trenutačno teče period u kojima kandidati imaju pravo žaliti se na rezultate natječaja, a Ministarstva izdaju rješenja potrebna za zapošljavanje. Očekujem da će cijeli proces završiti oko 1. kolovoza.

Podsjetimo, troje članova posade broda Danče među kojima jedan kapetan i dva strojara, dala su otkaz 1. svibnja i prešla raditi na vatrogasni brod Grada Dubrovnika Orlando. Danče od tada nisu u moćnosti obavljati akcije traganja i spašavanja na moru.

dubrovniknet