VIDEO Šestero poginulih turista tijekom strašne oluje u Grčkoj

Photo: Youtube / Screenshot

SOLUN – Šest turista je poginulo, a najmanje 30 osoba je ozlijeđeno u nasilnoj oluji koja je zahvatila regiju sjeverne Grčke.

Nevrijeme praćeno olujnim vjetrovima, snažnom kišom i tučom sručilo se kasno u srijedu na Halkidiki, grad blizu Soluna.

Nastradao je češki par kad im je kamper doslovno raznesen, a poginula su još dva dva Rumunja i dva Rusa. Proglašeno je izvanredno stanje, a više od sto spasitelja pomaže nastradalima, piše BBC.

Šef civilne zaštite u sjevernoj Grčkoj Charalambos Steriadis, oluju opisuje kao “fenomen bez presedana”.

Nevrijeme je uslijedilo nakon izrazito vrućeg vremena u Grčkoj s temperaturama koje su se podigle iznad 37C u protekla dva dana. Slike i videozapisi objavljeni na društvenim mrežama pokazuju srušeno drveće, prevrnute automobile i oštećene zgrade.

Τρομακτική καταιγίδα χτύπησε σήμερα το βράδυ την Χαλκιδική και την βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικί βίντεο από την Χαλκιδική. ΙΣΧΥΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΔΕΙΞΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗΥπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς στην Χαλκιδική.

Gepostet von Forecast Weather Greece am Mittwoch, 10. Juli 2019

Emily Kishtoo, iz Surreya kod Londona bila je na zabavi na plaži sa svojom obitelji kad je oluja pogodila u srijedu navečer.

– Doslovno je došla niotkuda. Svjetla su se ugasila oko plaže na  kojoj smo bili – bio je to kaos. Ljudi su trčali, vrištali i samo pokušavali pobjeći s plaže – ispričala je za BBC.

D.G.

Vaš komentar