ZAVRŠEN OČEVID Na jahti eksplodirale zapaljive pare; radnik s teškim ozljedama prebačen u KBC Zagreb

Photo: Čitatelj / Ilustracija

ROGOZNICA – U jučerašnjom požaru u Marini Frapa u Rogoznici oko 12,05 sati na usidrenoj jahti u vlasništvu tvrtke iz Šibenika, ozlijeđeni 24-godišnji zaposlenik je zadobio teške tjelesne ozlijede i prevezen je na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar u Zagrebu, dok je drugi 28-godišnji zaposlenik lakše ozlijeđen. 

Obavljenim očevidom na mjestu požara je utvrđeno da su ozlijeđeni 24-godišnjak i 28-godišnjak vršili poslove kontrole motora broda prije isplovljavanja, uporabom spreja i tekućine vršili čišćenje, podmazivanje i zamjenu dijelova motora, kojom prilikom je došlo do zapaljenja i eksplozije zapaljivih para, uslijed puštanja u rad brodskog motora. 

Nastala materijalna šteta će se naknadno utvrditi, a o ovom događaju će biti izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku. 

Požar na još jednoj jahti

Nešto kasnije, oko 13.50 sati dogodio se još jedan požar na motornoj jahti u Marini Frapa u Rogoznici. Ovaj put, srećom, nitko nije ozlijeđen, a utvrđeno je da je za vrijeme korištenja električne ploče za kuhanje došlo do tehničkog kvara na električnim instalacijama, transformatoru u strojarnici broda. 

Požar je ugašen oko 14.59 sati, nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna, a o ovom događaju će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

PROČITAJTE JOŠ: Eksplozija na usidrenoj jahti u Rogoznici