Glavata želva u Kaštelanskom zaljevu

Photo: Screenshot / Facebook video

KAŠTELA – Iako su morske kornjače stalni stanovnici u Jadranskom moru, malo tko može kazati da se susreo s ovom vrstom životinja, a sreću i bliski susret je imao ribar koji je snimio želvu u Kaštelanskom zaljevu prilikom nedavnog ribolova.

Ovo je ujedno i jedna od rijetkih snimaka želve uopće na ovom području, iako su po našim saznanjima postojali i raniji susreti ribara i ostalih građana na području “Lintara” s ovom rijetkom životinjom, piše Croatian Fisherman na svojoj Facebook stranici. 

Glavata želva živi približno kao i čovjek, dužina oklopa doseže joj do približno 1.10 m, a može težiti oko 110 kg.

Inače, kornjače su zaštićene Zakonom o zaštiti prirode te Pravilnikom o zaštiti pojedinih vrsta gmazova te međunarodnim konvencijama. Novčana kazna za ubijanje morskih kornjača, kreće se oko 40 tisuća kuna.

GLAVATA ŽELVA U KAŠTELANSKOM ZALJEVU!Iako su morske kornjače stalni stanovnici u Jadranskom moru, malo tko može kazati da se susreo s ovom vrstom životinja, a sreću i bliski susret je imao ribar koji nam je poslao snimku želve snimljene u Kaštelanskom zaljevu prilikom nedavnog ribolova. Ovo je ujedno i jedna od rijetkih snimaka želve uopće na ovom području, iako su po našim saznanjima postojali i raniji susreti ribara i ostalih građana na području "Lintara" s ovom rijetkom životinjom.Glavata želva živi približno kao i čovjek, dužina oklopa doseže joj do približno 1.10 m, a može težiti oko 110 kg.Inače, kornjače su zaštićene Zakonom o zaštiti prirode te Pravilnikom o zaštiti pojedinih vrsta gmazova te međunarodnim konvencijama. Novčana kazna za ubijanje morskih kornjača, kreće se oko 40 tisuća kuna. Portal grada Kaštela Kastela.com Blue World Institute Tourist Board Kaštela MORE

Gepostet von Croatian Fishermen am Donnerstag, 11. Juli 2019

Croatian Fisherman

Vaš komentar