Talijan 2017. došao krasti po Tisnom, sad ga uhvatila policija prilikom prelaska granice

Foto: Pixabay

VODICE/TISNO – U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim talijanskim državljaninom osumnjičenim za tri teške krađe, od kojih jedna u pokušaju, i to na štetu 20-godišnje britanske državljanke, 42-godišnjeg austrijskog državljanina i 41-godišnjeg britanskog državljanina. 

Osumnjičeni je tijekom noći 12. kolovoza 2017.g. u Tisnom, koristeći odsutnost oštećenih, provalio u apartman kojega je koristila oštećena 20-godišnjakinja i otuđio 4.500 kuna, 50 funti i razni nakit, nakon čega je pokušao provaliti u apartman kojega je koristio oštećeni 42-godišnjak, a potom je provalio u apartman kojega je koristio oštećeni 41-godišnjak i otuđio 3.500 kuna, i osobne stvari. Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je procijenjena na iznos od deset tisuća kuna. 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.     

– Dovršetkom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je o kojoj se osobi radi i sada je evidentiran i uhićen prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku – rekla je za Morski.hr glasnogovornica šibenske policije, Marica Kosor.

I.B.