FDK OMIŠ Klape iz iseljeništva uspješno otpjevale revijalnu turneju

OMIŠ – Nakon Bola i Šibenika, susret klapa iz iseljeništva nastavio se u revijalnom tonu, u petak 12. srpnja klape su održale koncert pred prepunim gledalištem na Trgu sv. Mihovila u Omišu. Redom sudionici klape iz iseljeništva došle su nam na ovogodišnji 53. Festival dalmatinskih klapa diljem svijeta.

Astoria (m) – New York, SAD, Croatia (m) – München, Njemačka, Kartolina (mj) – Windsor, Ontario, Kanada, Fritule (dj) – Windsor, Ontario, Kanada, Samoana Vocal Ensemble (m) – Auckland, Novi Zeland, Valovi (ž) – Buenos Aires, Argentina, Barbeshop Studio 4 – SAD.

Nakon uspješno odrađene trodnevne turneje (Bol, Šibenik, Omiš) pred klapama je još jedan nastup i to u Kučinama 13. srpnja, s početkom u 20:30 sati.

Najznačajniji susreti klapa iz iseljeništva dogodili su se u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika 2006. i 2008. god. kada je u Hrvatskoj organiziran niz koncerata. Danas nakon više od 10 godina ponosni smo što se tradicija nastavlja, te zahvalini kako klapama koje su prešle veliki put da bi stigli u koljevku klapske pisme, tako i pokroviteljima Američkoj Ambasadi, koji su nesebično poduprijeli ovaj hvale vrijedan projekt u sklopu 53. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu! Klape su svojim primjerom dokazale kako je klapa u punom smislu riječi krug, ta da se taj krug neprestalno vrti i ne samo u okvirima domovine, već diljem svijeta.
Sponzorirani sadržaj