Šibenik uveo morski gradski prijevoz – Krenula kružna brodska linija Mandalina – Šibenik – Martinska

Foto: Facebook / Slaptours Nova

ŠIBENIK – Grad Šibenik je sredinom tjedna započeo je s realizacijom pilot projekta kružnih brodskih linija na relaciji Mandalina – Šibenik – Martinska.

Nova brodska linija prometuje na relaciji Mandalina – Autobusni kolodvor Šibenik (ponton) – Šibenska riva (kod topova) – Martinska te natrag Martinska – Šibenska riva (kod topova) – Autobusni kolodvor Šibenik (ponton) – Mandalina. Cijena povratne karte iznosit će simboličnih 10 kuna, a ista će se moći kupiti na brodu.

Prvih pet dana projekta osiguran je besplatan prijevoz za sve žitelje Šibensko-kninske županije, uz predočenje osobne iskaznice.

U postupku jednostavne nabave za pružanje usluge brodskog prijevoza putnika izabran je ponuditelj AvalonYachting.d.o.o. koji će obavljati prijevoz putnika brodom ‘Avalon’ šest puta dnevno, od ponedjeljka do nedjelje, sedam dana u tjednu prema već utvrđenom rasporedu.

Brod ‘Avalon’ ima kapacitet od 40 sjedećih mjesta.

Po završetku pilot projekta izradit će se izvješće o provedenim aktivnostima na temelju čega će se utvrditi potražnja za ovakvom vrstom prijevoza na području grada, a projekt će se provoditi u vremenskom periodu od 10. srpnja do 2. rujna 2019. godine.

Pilot projekt ima za cilj promicati multimodalnost putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu te predstaviti brodski prijevoz kao učinkovitu i efikasnu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu, ističu iz Grada Šibenika.

I.B.