Katamaran Judita pokvaren, putnici ljuti jer će u Vela Luku i Lastovo stići kasno u noć

Foto: Wikimedia

SPLIT/LASTOVO – Katamaran Judita zbog kvara nije isplovio iz Splita danas u 15.00 sati na liniji Split – Hvar – Vela Luka – Lastovo. Čitateljica se požalila na činjenicu da će zbog ovoga mnogi na odredište stići tek duboko u noć, a iz Jadrolinije kažu “osigurali smo alternativu.

“Vela Luka i Lastovo manji na hijerarhijskoj ljestvici – žalosno”

Čitateljica je upozorila na činjenicu da u špici sezone 29 godina star katamaran državnog brodara Jadrollinija na ugovorenoj liniji danas jednostavno ne plovi. Njenu poruku prenosimo u cijelosti:

“14.07 Lastovo zadnja rupa na svirali Danas u sred sezone ne vozi katamaran, zbog navodnog kvara na motoru (riječ je o katamaranu Judita) i sada svi putnici moraju čekati trajekt u 17:30 h da bi došli na odredište, točnije na Lastovo će tek stići u 23:00 h dok se smjeste već ponoć. Naravno nemaju nikakav zamjenski katamaran za nas, jer svi voze do Hvara, a Vela luka i Lastovo moraju čekati manje bitni, manji na hijerarhijskoj ljestvici, jednostavno tužno. Ovo vam saljem eto da objavite ako želite, jednostavno Jadrolinija i ostali nemaju sluha za daleke otoke. Hvala”

Jadrolinija: “Osigurana im je alternativa”

Ovu vijest su nam potvrdili i iz Jadrolinije.

– Katamaran Judita je pokvaren. Svi putnici za Hvar mogu ići sa svim sljedećim katamaranima, s istom kartom bez nadoplate. Tko treba u Velu Luku, ide u 17.30 trajektom. Putnici ne moraju ništa nadoplatiti, a one koji idu u liječilište Kalos, čekat će autobus do tamo. Tko ide za Lastovo, ide trajektom u 17.30; isti brod ide za Velu Luku i Lastovo. Ima putnika iz Hvara koji su trebali ići za Velu Luku. Oni će ići u 15.30 katamaranom iz Hvara za grad Korčulu, gdje će ih ćekati autobus koji će ih prebaciti za Velu Luku – rekla nam je Marina Kević iz agencije Jadrolinija u Splitu.

Na pitanje mogu li oni koji će na Lastovo doći iza 23.00 sata računati na nadoknadu štete ili plaćeno noćenje, odgovoreno nam je da se putnici mogu obratiti uredu za reklamacije u Rijeci. Doznajemo da je bilo do sad slučajeva plaćanja noćenja putnicima koji su krivicom brodara ostali u noći na suhom, no u pravilu ako bi im osigurali bilo kakvu alternativu poput ove danas, brodar bi smatrao da je svoju dužnost izvršio.

D.G.