Otvoren novi terminal splitske zračne luke Resnik

Photo: Vlada RH

RESNIK – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo jučerašnjim otvaranjem putničkog terminala Zračne luke Split, koja je iza zagrebačke Zračne luke najveća u Hrvatskoj. Zahvalio je Upravi Zračne luke koja je dobro pripremila projekt te projektantima i izvođačima radova.

– Ovo je ovdje bilo dosta dobro. Nismo imali nikakvih problema. Nastavljamo dalje s velikim infrastrukturnim projektima. To je danas negdje oko 20 milijardi kuna u prometnu infrastrukturu, uglavnom iz europskih fondova – kazao je Oleg Butković.

Butković je rekao da prometna infrastruktura u Splitsko-dalmatinskoj županiji mora biti bolja.

– Radujem se da ćemo vrlo brzo krenuti i s onim raspletom oko Omiša. Za koji dan ćemo potpisati ugovor. Prometni projekti sukladno odlukama Vlade od 4. svibnja prošle godine idu dalje na dobrobit grada Splita i čitave Županije – zaključio je.

Zahvalivši predsjedniku Vlade na podršci, direktor Zračne Luke Split Lukša Novak istaknuo je da je riječ o jedinstvenom povijesnom događaju ne samo za Zračnu luku Split već općenito za zračni promet u Hrvatskoj. Dodao je da je riječ izvanrednom arhitektonskom djelu.

– Što se tiče prometa ove godine očekujemo osam posto. Uz puštanje u rad, promet putnika teče normalno, danas je prošlo 30 tisuća putnika, a ovaj mjesec 700 tisuća – rekao je Novak.

I.B.