PROMETNI KOLAPS Putovanje od Supetra do Splita je 15 minuta kraće od uključenja u promet iz luke

Photo: Čitatelj / Dalmacija danas

SPLIT – Gužve su postale gotovo uobičajena stvar ovog srpnja kada je u pitanju iskrcavanje vozila s trajekata koji stižu u splitsku luku i koji se potom pokušavaju uključiti u promet. Zbog već “opjevane” nove prometne regulacije, iz luke se u promet uključuje puno sporije nego do sada, što je cijena relativno bolje protočnosti kroz samu trajektnu luku.

Radi li se o previsokoj “cijeni”, tek ćemo vidjeti, no ako je suditi prema scenama koje su se zbile u nedjelju navečer, situacija sve više iritira samo korisnike gradske luke. Tijekom večeri Dalmaciji danas javilo se nekoliko čitatelja koji su trajektom Hrvat putovali iz Supetra za Split. Vozila su iz trajekta puštena u 20:20, a naši čitatelji su se u koloni nalazili punih 65 minuta.

– Uspjeli smo se uključiti u promet oko 21:25. Dovoljno je reći kada smo izašli s trajekta bio je dan, a prije uključenja u promet policija nas je podsjetila da upalimo svjetla na automobilu. Je li normalno da je putovanje od Supetra do Splita nama bilo 15 minuta kraće nego putovanje automobilom od trajekta do Katalinića briga? Putnici su vidno isprovocirani i ne znam kako možemo računati na turizam u ovakvim okolnostima – kazala je ogorčena čitateljica. Fotografije možete pogledati kronološki, od izlaska iz trajekta, kada je bio dan, do uključenja u promet 65 minuta nakon toga, kada je već pala noć, piše Dalmaciji danas.

PROČITAJTE JOŠ: Katamaran Judita pokvaren, putnici ljuti jer će u Vela Luku i Lastovo stići kasno u noć

I.B.