Ronilački vikend u Orebiću okupio ljubitelje podvodnog svijeta 

OREBIĆ – Pogled u plavo koji kroz besplatna probna ronjenja promovira Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju te je dosadašnjim djelovanjem mnogima približio ronjenje i ponude u ronjenju, proteklog vikenda 60 nastup projekta održavao se je u Orebiću.

Tijekom uzbudljivog vikenda u Lučici je bio postavljen prepoznatljivi 10-metarski montažni bazen Pogleda u plavo s podvodnom izložbom fotografija, a svi zainteresirani posjetitelji imali su mogućnost nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi potpuno besplatno zaroniti u bazen projekta pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja.

Zaronom u bazen posjetitelji su ujedno imali priliku uživati u razgledavanju podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podmorskog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Ova neobična i atraktivna ronilačka manifestacija odvijala se je u organizaciji PŠU „Peliška jedra“ – ronilačke sekcije i Agencije Promocija ronjenja, a uz veliku podršku Nemo-Adria Rescue Teama.

Photo: Promocija ronjenja / Pogled u plavo

– Ronilačka sekcija Peliških jedara promovira ronjenje i odrađuje tečajeve ronjenja te sudjelujemo i u brojnim ekološkim akcijama, a osnovana je u sklopu PŠU „Peliška jedra“. Pogled u plavo je hvalevrijedan projekt koji podržavamo već petu godinu za redom u Orebiću gdje u sklopu projekta svi posjetitelji imaju jedinstvenu priliku zaroniti s punom ronilačkom opremom. Uvjeti u bazenu su idealni za početnike koji se žele okušati u ronjenju jer nema strujanja i potpuno su kontrolirani uvjeti – istaknuo je Dario Roso, instruktor ronjenja i voditelj ronilačke sekcije Peliških jedara.

Osim ronioca i instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliških jedara na raspolaganju svim posjetiteljima ovog ronilačkog vikenda u Orebiću bili su i ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Ronjenju su se najviše razveselila djeca koja su s nestrpljenjem čekali svoj prvi zaron.

Prvi put sam danas ronila s bocom i maskom. Super mi je bilo i nije uopće teško, jedva čekam da ponovo idem ronit – rekla je 7-godišnja Petra iz Orebića.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

R.I.