Prazan katamaran do Hvara? Jadrolinija: „Prodali smo 20 karata, ali smo 30 posto u plusu“

SPLIT/HVAR – Redakciji Indexa javio se čitatelj koji je poslao nekoliko fotografija na kojima je prikazana prazna unutrašnjost katamarana Na četiri fotografije mogu se nabrojati tek tri, četiri osobe.

– Ne znam je li vam interesantno, ali još jedan dokaz kakva je sezona. Znači, vožnja Split – Hvar u srpnju 2019. godine – piše čitatelj.

Riječ je, kaže, o Jadrolinijinoj liniji Split – Hvar koja je plovila u subotu 13. srpnja u 16:30 sati. Dakle, usred dana za vrijeme jednog od udarnih vikenda sezone, prenosi Index.

Tragom ove informacije poslali smo dva pitanja Jadroliniji: Kakva je statistička bilanca u prodaji karata do današnjeg dana ove turističke sezone u odnosu na prethodne i  koliko je karata prodano  na Jadrolinijinoj liniji Split – Hvar koja je plovila u subotu 13. srpnja u 16:30 sati?

Stigao je i odgovor iz Jadrolinije

„Za liniju koju navodite bilo je ukupno 20 prodanih karata. Međutim, linija se sastoji od polaska i povratka te je polazak iz Splita prilagođen polasku iz Hvara u 18 sati.

Na putovanju Hvar – Split bilo je prodano ukupno 112 karata. Bitno je spomenuti kako je rezultate linije potrebno pratiti na razini razdoblja, a ne po pojedinom putovanju.

Tako sezonska brzobrodska linija Split – Hvar do 15.7. bilježi porast putnika od 30% u odnosu na 2018. godinu, a veći broj polazaka linije organiziran je radi osiguravanja veće kvalitete usluge i ponude“, pišu iz Jadrolinije.

Svjedoci tvrde: “Bio je po rezervacijama PUN. Čemu laži?”

Javilo se i nekoliko putnika koji malo bolje poznaju situaciju ili su bili na ovoj liniji, pa u komentarima na vijest čitatelja Indexa  koji je poslao i fotografije, neki od njih tvrde drukčije:

“13 srpnja u 16.30 sam bio na ovom katamaranu za Hvar i bio je po rezervacijama PUN. Kasnili smo 7 minuta. Čemu ovakve laži ?! “

“Katamaran ide na relaciji Split-Hvar-Vela Luka. Ovako izgleda obicno kad se turisti iskrcaju na Hvar ,a katamaran krene za V. Luku”

“Grad Hvar ove godine bilježi porast broja gostiju, tako da ova slika nema smisla. Ne znam u čemu je caka, ali neka caka jest.”

D.G.