Tri Canadaira od ranog jutra gase požar na otoku Pagu

Foto: HRZ/M. Karačić

NOVALJA – Od ranih jutarnjih sati tri protupožarna aviona Canadair CL-415 angažirana su u akciji gašenja požara Novalja-Zrće na otoku Pagu.

Tri protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u utorak, 16. srpnja  2019. godine od ranih jutarnjih sati angažirana su u akciji gašenja požara na području Novalja-Zrće na otoku Pagu u Ličko-senjskoj  županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) do zaključno, 15. srpnja 2019. zračne protupožarne snage bile angažirane u gašenju sedam požara (četiri u Šibensko-kninskoj te po jednog u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedeno je i sedam protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 44 sata naleta, pri čemu je izbačeno više od 1100 tona vode.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara, tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran osam puta.

PROČITAJTE JOŠ: Veliki požar na Zrću – U gašenje jutros pozvana pomoć iz zraka

I.B.