ZRĆE Požar je pod kontrolom vatrogasaca

Photo: MUP

NOVALJA – Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova upravo je obavijestilo javnost o najnovijoj situaciji na požarištu na Zrću. Požar je pod kontrolom gasitelja i sva tri kanadera su vraćena u bazu. 

16. srpnja u 1:15 sati Županijski centar 112 Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u mjestu Novalja kod Zrća na otoku Pagu.

Požarom je zahvaćeno visoko raslinje i borova šuma u blizini granice sa Zadarskom županijom. Požar je ugrožavao objekte (klub Papaja i Kalypso u blizini plaže) te je radi velikog broja ljudi organizirana evakuacija tog područja radi njihove sigurnosti. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju DVD Novalja te dodatne snage iz Zadarske županije DVD-a Pag, Kolan, Povljana, JVP Zadar, Državna vatrogasna intervencijska postrojba Zadar i DVD Ražanac, a tijekom jutra stigle su i dodatne snage iz Ličko-senjske županije: županijski vatrogasni zapovjednik, JVP Senj, DVD-a Otočac i Brinje. Na požarištu je trenutno 64 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom. U 6:10 sati na požarište su stigla i dva protupožarna zrakoplova Canadair, a poslije 7:00 sati na požarište je bio upućen i treći Canadair. Požar je i dalje aktivan, ali nema više ugroze za ljude i objekte.

Sva tri Canadaira vraćena su u bazu. Požar je pod kontrolom vatrogasaca te se radi na dogašivanju. Svi turisti i zaposlenici klubova koji su se nalazili na Zrću su evakuirani. Promet se odvija uz regulaciju policije.

D.G.