Dovršena istraga protiv mladića koji je porazbijao Pozdrav Suncu

Foto: Zadarski list

ZADAR – Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 30. svibnja  ove godine oko 13 sati na Obali kralja Petra Krešimira IV. u Zadru, oštetio instalaciju Pozdrav suncu.

– On je pušten iz bolnice i mi smo preuzeli istraživanje te ga predali pritvorskom nadzorniku. Danas ide na ispitivanje kod državnog odvjetnika i suca istrage koji će se vjerojatno o slučaju nakon toga oglasiti – kazala nam je Ivana Grbin iz zadarske policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 25-godišnjak je sinoć uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl.235. st.3. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Podsjetimo, 25-godišnji T.K. koji je na Pozdravu Suncu krajem svibnja metalnim slivnikom  za vodu razbio čak 38 staklenih ploča, pružena je liječnička pomoć, te je sve do sad bio na liječenju na Odjelu psihijatrije zadarske Opće bolnice. Šteta koju je napravio procjenjuje se na oko pola milijuna kuna, a prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

D.G.