Atlantska plovidba o stradavanju pomoraca: “Nesreća se dogodila tijekom ispiranja tanka”

Foto: Pixabay / Ilustracija

Atlantska plovidba d.d. uputila je drugo priopćenje javnosti, vezano za stradavanje pomoraca na brodu AP Dubrava.

“Atlantska plovidba d.d. javnost da je helikopter brazilske mornarice stigao na brod AP Dubrava.

Nažalost, prema obavijesti s broda, medicinski tim je utvrdio smrt dvojice članova posade dok su druga dvojica ozlijeđenih pomoraca helikopterom prevezeni na kopno radi daljnjeg promatranja njihovog zdravstvenog stanja i eventualnog liječenja.

Također, još jedan pomorac, koji nije bio sudionik nesretnog događaja, prevezen je u bolnicu pretpostavljeno zbog stresnog stanja.

Nastavno na prethodnu obavijest, a u cilju objektivizacije i demantiranja dezinformacija koje se pojavljuju u pojedinim medijima, obavještavamo javnost da se nesretni slučaj na brodu AP Dubrava nije dogodio uslijed ‘raznih eksplozija’ niti bilo čega sličnog.

Kako smo i naveli u prvom priopćenju, prema prvim informacijama s broda, nesretni slučaj se dogodio tijekom radnih aktivnosti, konkretno rada na ispiranju tanka.

Analizu događaja i konkretne uzroke utvrditi će nadležna tijela zastave Marshall Islands-a koju brod vije, a čiji će inspektor posjetiti brod u luci Tubarao, Brazil. Zdravstveno stanje ozlijeđenih pomoraca utvrdit će nadležni liječnik.

Atlantska plovidba d.d. ne može, do objave nalaza navedenih institucija, objavljivati bilo kakve pretpostavke.”

Jedan pomorac se javio s informacijama da su dvojica ozlijeđenih prebačeni u bolnicu u Vila Velha i jedan u bolnicu U Cariacica:

“Evo me u bolnici u Vila Velha. Situacija je sljedeća. M.Š. iz Vela Luke i Ukrajinac M.A. su živi. Idem im u posjetu sada u 11:30, zatim idem za Cariacia. G.J. iz Dubrovnika se nalazi u bolnici Cariacica. Dvije osobe su nažalost preminule. Imena ne znam. Prema priči agenta ovdje oni su ostali na brodu”, napisao je na Facebook stranici Lako je njemu, on je pomorac.

PROČITAJTE JOŠ: Velika nesreća na brodu Atlantske plovidbe: “Dva pomorca ne daju znakove života”