Inspekcija zaštite okoliša zabranila kupanje u Donjem Čelu na Koločepu

Foto: DNŽ

KOLOČEP – Inspekcija zaštite okoliša je u srijedu izvršila je inspekcijski nadzor u Gradu Dubrovniku povodom prijave i dostavljenih izvješća Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije o ispitivanju dodatnih uzoraka i redovitog V. uzorkovanja mora na plaži Donje Čelo na otoku Koločepu, Grad Dubrovnik.

Budući da su sva uzorkovanja mora u razdoblju od 10.-15.07.2019. ocijenjena ”nezadovoljavajuća”, odnosno da mikrobiološki parametri prekoračuju granične vrijednosti za ocjenu ”zadovoljavajuće” iz Priloga 1. tablice 1. Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN, br. 73/2008), temeljem članka 27. navedene Uredbe inspekcija zaštite okoliša je naredila Gradu Dubrovniku postavljanje službene oznake zabrane kupanja na plaži Donje Čelo.

Mjera je izvršena istog dana u 15:30 sati postavljanjem službene oznake na prilazu plaži.

Podsjetimo, fekalno onečišćenje u Donjem Čelu na otoku Koločepu unutar dubrovačkih Elafita, već je dulje vrijeme veliki problem koji muči otočne stanovnike, ali i goste koji se svakako pitaju je li kupanje na takvom mjestu opasno po zdravlje, o čemu smo već pisali u članku na donjoj poveznici.

PROČITAJTE JOŠ: More kod Koločepa danima zagađeno, otočani krive hotel, a direktor tvrdi: “Izvor zagađenja nije utvrđen”