Velika nesreća na brodu Atlantske plovidbe: “Dva pomorca ne daju znakove života”

Photo: Atlantska plovidba

Četiri pomorca su ozlijeđena, od kojih dvojica ne daju znakove života unatoč kontinuiranim mjerama reanimacije od posade broda AP Dubrava u južnom Atlantiku, priopćila je danas Atlantska plovidba putem Zagrebačke burze.

“Ovim putem obavještavamo javnost da je jučer, 17. srpnja 2019. u kasnim poslijepodnevnim satima tijekom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja.

Ozlijeđena su četiri pomorca – tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski pomorac – te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od  brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice. Dvojica ozlijeđenih su stabilno, a dva člana posade ne daju znakove života unatoč kontinuiranim mjerama reanimacije od posade po uputama liječnika.

Zapovjednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi čim prije uspjeli iskrcati ozlijeđene članove posade, ističu iz Atlantske plovidbe napominjući kako se očekuje dolazak helikoptera tijekom jutarnjih sati s obzirom da zbog jučerašnjih vremenskih uvjeta na moru, udaljenosti broda od obale i noći helikopter nije bio u mogućnosti odmah poletjeti.

Brod će po iskrcaju ozlijeđenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijaIno putovanje Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene čim prije hospitalizirala i nakon provedenog liječenja vratila kući”, zaključuje se u priopćenju iz Atlantske plovidbe te na kraju izražavaju najiskrenije suosjećanje obiteljima unesrećenih.

D.G.