Stradali pomorci na brodu AP Dubrava liječe se u bolnici, a brod je uplovio u Brazil

Photo: Atlantska plovidba

Prema prvim izvještajima iz bolnice u kojoj su smješteni, ozlijeđeni članovi posade broda AP Dubrava koji su nastradali jučer, pod potpunom su medicinskom skrbi i provode se adekvatni tretmani liječenja, izviještava Atlantska plovidba d.d.

“Brod AP Dubrava doplovio u Brazil te se vezao u luci Vitoria 18. srpnja u 21:15 sati lokalnog vremena.

Nakon jučerašnjeg prijevoza trojice naših pomoraca helikopterom do bolnice, Atlantska Plovidba je u ovom trenutku fokusirana na pružanje najbolje moguće medicinske skrbi pomorcima smještenim u bolnici, na pomoć obiteljima umrlih pomoraca te osiguranje svih formalnosti oko prijevoza tijela u domovinu u suradnji sa Veleposlanstvom RH u Brazilu.

Također, poduzimaju se mjere da se pomogne i pruži podrška ostalim članovima posade koji se nalaze na brodu i koji su uložili nadljudske napore u spašavanju života svojih kolega”, napominju iz Atlantske plovidbe.

U nesreći na brodu Atlantske plovidbe AP Dubrava u brazilskim vodama prilikom ispiranja tankova živote su izgubili 31-godišnji pomorac iz Ploča i 66-godišnji pomorac iz Metkovića. Pretpostavlja se da su nastradali udišući otrovne pare iz tankova koje su čistili, a Atlantska plovidba potvrdila je da nije bilo eksplozije na brodu. Zapravo, brod nije ni oštećen pa će neometano nastaviti svoje putovanje, pišu 24 sata.

D.B. (66) je ovo navodno bila zadnja plovidba, nakon čega je namjeravao u mirovinu, piše Jutarnji list, a SlobodnA Dalmacija doznaje kako je Đ.V. (31) ovo bila prva plovidba na brodu Dubrava jer je prije plovio na AP Jadran. D.B. je bio kormilar na bordu, a Đ.V. prvi časnik stroja. Obojica su bila iskusni pomorci i višegodišnji zaposlenici Atlantske plovidbe.

PROČITAJTE JOŠ:

Atlantska plovidba o stradavanju pomoraca: “Nesreća se dogodila tijekom ispiranja tanka”

Velika nesreća na brodu Atlantske plovidbe: “Dva pomorca ne daju znakove života”

D.G.