FOTO Ženska klapa Orca iz Splita zaslužene pobjednice 53. FDK-a

OMIŠ – Na Trgu sv. Mihovila održana je i završna večer ženskih klapa na kojoj je nastupilo deset najboljih klapa iz izbornih večeri. Najbolja je, prema odluci stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, bila klapa Orca iz Splita koja je osvojila Zlatni štit s povijesnim grbom Grada Omiša.

Srebreni štit Grada Omiša pripao je klapi Luše iz Splita dok je žiri na treće mjesto smjestio klapu Teranke iz Pule. Prema mišljenju publike koja je ispunila prepunu omišku pjacu, srca je uvjerljivo osvojila klapa Luše iz Splita, dok je srebrni Leut  pripao ženskoj klapi Ankora iz Podstrane, a brončani Leut otišao u ruke klape Mirabela CZS iz Omiša.

Ovogodišnje ženske klape koje su izborile svoju ulaznicu za finale na izbornim večerima Festivala jesu: Ventula – Split, Mirabella CZK – Omiš, Stentoria – Daruvar, Figurin – Zagreb, Skontradura – Dubrovnik, Preženca – Zadar, Teranke – Pula, Ankora – Podstrana, Luše – Split, Orca – Split.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu mo. Mojimir Čačija, Mićo Friganović, prof. Blaženko Juračić, mag.art Marijo Krnić, dr.sc. Marko Rogošić, dr.sc. Mirjana Siriščević i prof. Velebit Veršić.

Sponzorirani sadržaj