Nautičarka pala s jedrilice pod propeler kod Rivnja i Sestrunja i teško se ozlijedila

Photo: Jurica Gašpar

RIVANJ/SESTRUNJ – Iz sjevero-istočnog dijela Zadarskog arhipelaga, kod Tri sestrice, nedaleko otoka Rivanj i Sestrunj jučer, 20. srpnja u 13.43h službenici MRCC Rijeka su, putem Obalne radio postaje, zaprimili dojavu od K.M., voditelja te ujedno vlasnika jedrilice ‘Soul mate’, o teškoj ozljedi njegove supruge, S.M., koji je zatražio da se organizira medicinski prihvat ozljeđene u Viru, kamo je već plovio brodskim tenderom u trenutku dojave.

Službenici MRCC Rijeka odmah su angažirali djelatnike Hitne medicinske pomoći, koji su ozljeđenu u 14.30h preuzeli u Viru u daljnje postupanje prema Općoj bolnici Zadar. O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Zadar i Pomorska policija Zadar, čiji su službenici obavili očevid na jedrilici i brodskom tenderu te uzeli izjavu supruga ozljeđene, koji je izjavio kako se njegova supruga ozljedila prilikom pada sa plovila u more, pri čemu je zadobila ozljede od pogonskog vijka.

Detalji o ovoj pomorskoj nesreći dalje će se komunicirati iz nadležnosti Policijske uprave Zadarske, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

I.B.