NEVJEROJATNO Njemačka obitelj otišla na sladoled u Zadar i oderali ih za 1200 kn!

Photo: Pixabay / Facebook

ZADAR – Četveročlana obitelj s djecom ove godine iz Zadra nosi nevjerojatno ružnu i neugodnu sliku. Ugodno su se smjestili (bar su tako mislili) i otišli u centar grada na sladoled. A onda se zaredalo nekoliko nevjerojatnih, a za hrvatski turizam tako tipičnih situacija.

– Za nepropisno parkiranje dobili su kaznu od 400 kn, odvoz automobila paukom ih je koštao 350 kn, naplatili im uz to dnevnu kartu 150 kn. Ali ni to nije sve; zadarska turistička ponuda ove godine je bogatija jedino za mnoštvo bankomata na Poluotoku, pa im je za podizanje gotovine s jednog od njih s računa skinulo čak 300 kn (1200 kuna koliko su digli s bankomata iznosi 160 eura, a njima je naplaćeno 184,14 eura)! Naravno, prisjeo im je sladoled i boravak u Zadru i rekli su da su jako razočarani – ispričao nam je to gradski vijećnik SDP-a, a ujedno i vlasnik turističke agencije koji je Nijemcima organizirao smještaj, Daniel Radeta.

O ovom slučaju oglasio se i na svom Facebook profilu, kojeg prenosimo u cijelosti.

Photo: Facebook / Daniel Radeta

KAKO IZGLEDA JEDAN PROSJEČAN DAN GOSTA KOJI ZALUTA U ZADAR

“Tako smo i ove godine dogurali do početka turističke sezone kasnije nego ikad. Kolone auta koje pokušavaju pronaći parking su samo početak njihove agonije. Nakon nekoliko provedenih sati u automobilu nekim čudom se nekom i ukaže slobodno mjesto. Tada nastupa drama oko plaćanja istog i utvrđivanje da li je automobil propisno parkiran s obzirom na to da je većina parkinga na Poluotoku neoznačena. Nakon što shvate da se jednostavno nemaju kome obratiti kreće prava pustolovina i potraga za ispravnim aparatom koji osim kovanica prima i papirnati novac ili kartice. Do trenutka pronalaska istog, gost dolazi do spoznaje da je već dobio kaznu u iznosu od 150,00kn.

Sada kad je jednom neslavno završila epizoda s parkingom kreće nova epizoda s podizanjem gotovine s bankomata jer je red da se u gradu pojede sladoled i naravno plati dnevna karta za parking. Na svakih 10 metara svjetle razno razni uređaji spremni za pljačku epskih razmjera (slike u prilogu). Podizanje samo 200€ (1500,00 kuna) gosta će koštati 300,00 kuna što znači da je za svakog tko odluči trošiti u HR automatski sve skuplje za 20%. Em što smo već napravili antireklamu ovakvim hohštaplerski firmama u destinaciji još smo i generalno izmijenili vizuru mediteranskog grada. Svaki taj aparat izgleda kao šaka u oko našem gradu u moru, gradu u kamenu. Tako su četiri kantuna već odavno preimenovana u četiri bankomata zahvaljujući bandi koja naš grad i svoje postojanje vide samo kroz profit.

Nakon što je buđet već došao na svega 1050,00 kn nakon plaćene kazne i provizije bankomata put navodi na kalelargu po sladoled. Nakon 500 metara smrada od friganja svega i svačega dolazimo do slastičarnice u kojoj će četveročlana obitelj napokon pojesti “slado”led” . O cijeni i kvaliteti sladoleda neću govoriti jer nema smisla. Neki nisu ni valjali dok je kuglica bila i 3 kune.

Nakon kratke šetnje u gradu bez organiziranih događaja red je da se djeca odvedu na spavanje. Dolazak na mjesto gdje je ostavljeno auto konačna je potvrda da je ovo bio zadnji posjet Zadru. Auto je odveo pauk zbog nepropisnog parkiranja uz kaznu od 750,00kn ili 120,00 eura prema tečaju iz bankomata.

To vam je dragi moji bio samo sladoled u Zadru!”, napisao je Radeta.

D.G.