Na Braču gori odlagalište opasnog otpada, kod Vodica požar gase air tractori

Foto: Facebook / Vatrogasci - Oni su naši heroji

BOL/VODICE – Sjeveroistočno od Bola prijepodne je izbio požar na bračkom odlagalištu otpada “Košer”, na kojem je od 2011. dopušteno odlaganje 1.500 tona opasnog otpada. Gori i kod Vodica, gdje požar gase zračne snage.

Trenutno se radi na gašenju vatre i sanaciji opožarenog područja te suzbijanju izdimljavanja. Nakon sanacije opožarene površine, pristupit će se zatrpavanju opožarenog dijela odlagališta zemljom. Portal Dalmacija danas neslužbeno doznaje da su tijekom jutra kamioni iskrcali materijal u kojem je bio i dio u kojemu je tinjao određeni materijal. Kasnije se požar proširio na spomenutu površinu, no daljnje širenje spriječili su vatrogasci. Ipak, nije poznato kada će požarište biti potpuno sanirano.

Dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućena su u akciju gašenja požara na području Mrdakovica-Benkovačka cesta u zaleđu Vodica u Šibensko-kninskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) zaključno s 22. srpnja 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 15 požara  (devet u Šibensko-kninskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji), izvijestili su iz Ministarstva obrane.

I.B.