Velik interes za 14. Millenium Jump – Svake minute pet novih prijava!

Photo: Saša Čuka

ZADAR – Počele su prijave za 13. dm millennium jump, a tijekom prva četiri sata prijavilo se čak 1.245 ljudi. To znači da se u prosjeku svake minute pet osoba prijavilo za sudjelovanje na dm millennium jumpu koji će se održati u subotu, 27. srpnja, s početkom u 14 sati.

Svi koji se žele pridružiti milenijskom skoku, trebali bi požuriti po svoju prijavu jer su ograničene na 3.000 ljudi, piše eZadar.

Novitet ove godine je kraći ali sadržajniji program. Skakat će se 4 puta, razmak između skokova bit će kraći a sudionici će se potom okrijepiti sa 8000 hladnih bočica vode i rižotom od plodova mora uz simboličnu cijenu od 10 kuna. Prihod 15000 obroka ide za potrebe osoba sa autizmom. Neno Stojaković, prvi čovjek projekta dodaje:

– Defile gumenjaka dva puta će se pojaviti na moru sa zastavama projekta a neposredno prije dolaska helikoptera. Ove godine ispisujemo još jednu poruku -“Save this planet” što mislimo da je najbitnija odrednica ovog događaja.

Photo: PR

Tako uz humanitarni, zdravstveni, turistički i zabavni aspket DM Milenium jump prati ekološke teme pa će biti uvedeni kontejneri za plastiku dok će gumenjaci čistiti more. Nikad dovoljno upozoravati koliko je bitna zaštita od dugostarjnog izlaganja suncu. U tom smilu kao i prošle godine dermatolozi će besplatmno pregledavati kožu sudionika:

– Zamislite koliko biste čekali specijalistički pregled regularnim putem? – dodaje Mladen Masar ispred udruge Propela i moli sudionike da počiste za sobom iako će volonteri i ove godine pomagati – donosi HRT Radio Zadar.

I.B.