Jahta kod Hvara potonula na 50 m dubine, prijeti istjecanje 900 litara goriva

Photo: MPPI

JELSA – U Hvarskom arhipelagu službenici Lučke kapetanije Split koordiniraju aktivnosti osiguravanja pozicije potonuća opožarene motorne jahte od mogućeg onečišćenja mora i morskog okoliša pogonskim gorivom, kamo su angažirani od strane MRCC Rijeka, čiji službenici su dojavu o ovoj pomorskoj nesreći zaprimili danas, 24. srpnja u 16.20h, posredstvom djelatnika tvrtke ‘SeaHelp’, koji je ujedno i spasio posadu havarirane jahte, prije širenja požara i potonuća.

– Oni su odmah po izbijanju vartre pozvali Nacionalni centar za traganje i spašavanje MRCC Rijeka i odmah im je poslana pomoć. Mislim da su među prvima pristigli momci iz DVD-a Jelsa koji još pokušavaju ugasiti požar. Dakle, požar gase vatrogasci sa Hvara, upućen je vatrogasni brod Sv. Florijan iz Kaštela, a tu su brodovi kapetanije i policije – rekao je za Morski.hr neposredno nakon događaja kapetan Lučke kapetanije Split, Željko Kuštera

U ovoj pomorskoj nesreći nema ozlijeđenih, i za sad nije uočeno znatnije onečišćenje mora, a ukoliko se dogodi istjecanje oko 900 litara pogonskog goriva iz brodskih spremnika, na djelovanje su spremni djelatnici specijalizirane tvrtke za spriječavanje i uklanjanje onečišćenja iz mora i morskog okoliša, koji poziciju potonuća osiguravaju u suradnji sa pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva ‘Sv. Florijan’ iz Kaštela, koji su na poziciju doplovili vatrogasnim plovilom.

Iz MRCC Rijeka o događaju je, uz nadležnu Lučku kapetaniji Split, obaviještena Pomorska policija Split, a potonula jahta ne predstavlja opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu, budući da se nalazi na dubini od približno 50 metara.

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO U plamenu jahta kod Jelse – Spašeno dvoje stranih državljana

Leider wieder ein Brand Unfall alle Personen wurden unverletzt gerettet die Yacht ist leider gesunken dank unserem Netzwerk konnten die vorbereitung zur Bergung schon heute begonnen werden.

Gepostet von See Hilfe CST Pula am Mittwoch, 24. Juli 2019

D.G.

Vaš komentar