MALINSKA Smrtno stradala djevojka od udara glisera koji je ušao unutar kupališnog pojasa

Foto: Pixabay

RIJEKA – Nakon što je gliser naletio na 28-godišnju austrijsku državljanku dok se kupala u moru ispred hotela u Malinskoj, ona je nedugo potom preminula, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Voditelj motorne sportsko – rekreativne brodice, državljanin Republike Hrvatske, upravljao je gliserom unutar kupališnog pojasa!

U tijeku je međuresorska istraga i očevid o uzrocima teške pomorske nesreće u nadležnosti Lučke kapetanija Rijeka, Lučke ispostave Malinska i Pomorske policije Rijeka.

Tragično stradavanje mlađe ženske osobe, V.H. (rođena 1991. godine), državljanka Republike Austrije,  dogodilo se danas, 24. srpnja nešto u 16.00h na poziciji 300 metara od obale, ispred mjesnoga hotela u Malinskoj, gdje je motorna brodica tijekom plovidbe udarila kupačicu, koja je nedugo potom preminula.

Službenici MRCC Rijeka o ovom nesretnom događaju obaviješteni su posredstvom Lučke kapetanije Rijeka, čiji službenici su informaciju o teškoj pomorskoj nesreći zaprimili od djelatnika Hitne medicinske pomoći Rijeka, u trenutku dok su teško ozlijeđenu prevozili u KBC Sušak, po pozivu Pomorske policije Rijeka, čiji službenici su prvi obaviješteni o  ovoj nesreći.

Nažalost, već u 17.15h iz Policijske uprave Primorsko – goranske je u MRCC Rijeka dojavljeno da je ozlijeđena kupačica preminula.

Temeljem dostupnih informacija iz nadležnosti LK Rijeka, počinitelj ove teške pomorske nesreće je voditelj motorne sportsko – rekreativne brodice, državljanin Republike Hrvatske, koji je tijekom plovidbe kroz kupališni pojas udario u kupačicu, pri čemu joj je nanio po život opasne ozljede, od kojih je nedugo potom preminula. Testiranjem na prisutnost alkohola u krvi utvrđeno je da počinitelj nije bio pod utjecajem alkohola. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo, a uzimanje izjave od počinitelja, u okviru očevida o uzrocima ove teške pomorske nesreće od strane LK Rijeka i mjesno nadležne LI Malinska, kao i saslušanje počinitelja ove pomorske nesreće u okviru istrage, koju provodi Pomorska policija Rijeka nastavit će se sutra, 25. srpnja s obzirom da počinitelj trenutno nije u dostatnom psiho – fizičkom stanju komunicirati izjavu, jednako kao i članovi obitelji poginule djevojke, izvjestilo je Ministarstvo mora. 

D.G.