Požar kod Sukošana okružio mjesno groblje i zaprijetio kućama

Photo: Mladen Rožman

SUKOŠAN – Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u srijedu, 24. srpnja  2019. godine u popodnevnim satima u akciju gašenja požara na području Sukošana kod Zadra u Zadarskoj županiji.

Na terenu je 27 vatrogasaca DVD-a Sukošan, DVD-a Galovac i JVP-a Zadar, te deset vozila. Požar je lokaliziran, ali nije bio nimalo bezazlen, jer je u jednom trenutku okružio i mjesno groblje, a zaprijetio je i kućama. Buktinja je progutala 7 hektara guste borove šume. Na Facebook stranici “Vatrogasci – Oni su naši heroji” objavljen je i video.

Ovo je 18. požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone u kojemu su angažirane zračne protupožarne snage, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Ovo je 18. požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) u kojemu su angažirane zračne protupožarne snage (10 u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Podsjećamo, Canadairi su tijekom dana sudjelovali i u gašenju požara na Molatu gdje su izbacili nešto više od 100 tona vode i ostvarili oko dva sata naleta.