Ribafish preplivao 12 otoka i najavio pothvat: “Između Hvara i Brača nije igrarija”

BIŠEVO – U dnevničkom zapisu koji prati pothvat Domagoja Jakopovića Ribafisha pri projektu obilaska hrvatskih otoka tako što pliva do njih, zapisao je svoj dolazak na Biševo i najavio pothvat plivanja od Hvara do Brača. Pojasnio je i zašto na ovom putu odbija plivati s djecom…

“Jutros u 4.00 ustajanje i polazak na svjetionik najbliži otoku Biševu. Razmišljam da uzmem komad komiške pogače od sinoć, ali treba razgibavat ramena. Na brodu je i Ogi, član VK Stari As kao i Marin koji je plivao do Šipana, pa me nije toliko frka dubina preko stotinu metara i struja koje igraju kao Barcelona napad onomad.

Ok, lažem, strah me je, zora sviće, more je crno, naočale masne od vazelina, valovi viši od metar i pol, bura puše u leđa. Krećemo, Ogi široko vaterpolski, ja elegantno plivački, on ne staje, ja ne stajem, plivamo kao gladne ulješure, ali kurenat i valovi nas mlate sa svih strana. Htio bih stati i odmoriti, ali mi godi jak tempo kojeg drži Ogi, pa grizemo, ne gledamo ispod sebe nego ispred i sa strane, i uskoro je drugi svjetionik pred nama. 4.300 metara, 1.16 minuta.

Iscrpljeni dahćemo i pušemo dosta dugo, ali ovo je jedan od najvrijednijih rezultata od početaka. Prema dogovoru, jer nam nitko nije javio da se organizira doček na otoku broj 12, plovimo dalje. Liježem u brod i odmaram do Jelse gdje sad spavamo, a sutra imamo druženje s djecom u 10 sati na plaži Mina.

Nahranilo nas u Step Upu, intervjuiralo nas za Total Croatia, privatno smjestilo i sad priprema za zadnjih par otoka. Nažalost, nitko nam nije rekao da nam se sprema doček na Biševu, javili su nam tek iza podneva, pa obećavamo da ćemo na bilo kakav način poslati poklone djeci na otoku!

Dakle, od Hvara do Brača nije igrarija, i tu tijekom projekta #rokotok nema mjesta za amatere i rekreativce, kao niti ikoga tko nema pratnju svog broda. Nemojte se ljutiti na nas što odbijamo plivati s djecom, ali ljudi, ovo je kanal, četiri kilometra, nije zezancija. Sigurnost na prvome mjestu.

Htio bih još jednom zahvaliti svima koji su nas ugostili i pružili nam konak, nahranili nas, prevezli, snimili ili uputili, a o sitnim poklonima da ne govorim. Nadamo se da vam uspijevamo vratiti sve što ste učinili na ovom divnom, toplom putu. Hvala još jednom, 12/17 za sad!

Krećemo u četvrtak u 5.30 ujutro s hvarskog rta najbližeg Braču, pogledajte sliku, doček je na Zlatnom ratu u 10 sati”, kaže Ribafish.

Rokotok, sretno!

D.G.