NEVJEROJATNO Ukradena još dva vanbrodska motora s iste zadarske rive – Četiri u dva dana

Foto: Pixabay

ZADAR – Obala kneza Trpimira u Zadru ovih je dana prava noćna mora za vlasnike brodova s vanbrodskim motorima. Nakon što su dvojica vlasnika oštećena početkom tjedna, još su dvojici nestali motori s brodova.

Serijski kradljivac ili više njih operirali su ovom obalom od ponedjeljka do srijede, kada policija bilježi ova nedjela.

S ponedjeljka na utorak nepoznati počinitelj je s brodice u vlasništvu 44-godišnjakinje otuđio vanbrodski motor. Isto se dogodilo i 68-godišnjem vlasniku vanbrodskog motora. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

– To se sve događalo duž jednog kilometra od Uskoka preko uvale Draženica do Doma za umirovljenike. Policija provodi mjere i radnje u prevenciju takvih djela. Građane pozivamo da prijave svaku sumnjivu aktivnost i koliko bude pokušaja krađe da nam jave kako bi to evidentirali – rekla nam je iz zadarske policije Ivana Grbin.

Podsjetimo, istovremeno i na istoj rivi, o čemu smo pisali jučer, s broda 70-godišnjeg vlasnika je otuđen vanbrodski motor, a s glisera u vlasništvu 39-godišnjaka otuđio dijelove vanbrodskog motora. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna.

D.G.