Dina Levačić: “Sve smo napravili da uspijem dotaknuti splitsku rivu, ali zdravlje mi je na prvom mjestu”

Photo: Facebook

VIS/SPLIT – U četvrtak je drugi put pokušala preplivati 54 km dugu dionicu između Visa i Splita. Startala je s viške rive u 3 sata, a dolazak u Split je trebao biti negdje oko 18 sati. No pred ulazom u Splitska vrate odustala je oko 14.20 sati. Nakon što je zasluženo odmorila, obratila se svojim bodriteljima na Facebooku.

Dina Levačić je pokazala koliki je borac, ali poručuje: “zdravlje je najveće bogatstvo koje imamo, koje se ne mjeri ni težinom ni brojevima”. Pojašnjava i zašto je morala odustati: “Ruke su radile svoje, htjele su i mogle su ići dalje, ali stezanje u grlu i otežano disanje nisu dali dalje, iako sam svakih pola sata ispirala usta vodom, da mi more ne ošteti sluznicu. Neću lagati, nisam puno dvojila, nastaviti ili pretrpiti još jedan poraz.”

Njenu objavu prenosimo i cijelosti:

“Dragi moji 😊,
Znam da se mnogi pitate što je sa mnom, kako sam. Morala sam prospavati noć, koja nije bila nimalo laka za mene i moj tim. Sati i sati rada, treninga, organizacije i ne stignete do cilja. Kako se čovjek tada ikako može osjećati osim razočarano😔.

Znam da se život sastoji od uspona i padova. Uspone prema vrhu lako primamo, možda njihovu pravu vrijednost ponekad i ne znamo, ali porazi bole. Ovo je moj drugi neuspjeli pokusaj na istom terenu, time je bol veća. Sve smo napravili da uspijem dotaknuti splitsku rivu. Prelipo druženje sa Višanima dan prije, gromoglasna podrška mještana na startu u 3 ujutro i krenuli smo u duboku crnu noć🤗.

Photo: Facebook

Sve je išlo po planu, moji vjerni čuvari ekipa Pomorskog fakulteta i Hrvatske gorske službe spašavanja su bile uz mene💙, more mirno. Čuti sirenu velikog Petra Hektorovića, koji svira vama u čast, može izazvati samo ponos, vjerovatno blizak onom kad svira himna vama u čast.

Ruke su radile svoje, htjele su i mogle su ići dalje, ali stezanje u grlu i otežano disanje nisu dali dalje, iako sam svakih pola sata ispirala usta vodom, da mi more ne ošteti sluznicu. Neću lagati, nisam puno dvojila, nastaviti ili pretrpiti još jedan poraz. Zdravlje mi je na prvom mjestu. To je najveće bogatstvo koje imamo, koje se ne mjeri ni težinom ni brojevima. Ne želim ništa riskirati, jer me u životu još dosta toga čeka.

Obrazovanje mi je uvijek bilo na prvom mjestu, a plivanje je moja ljubav, koja će to i ostati. Razočarana sam što sam vas možda iznevjerila, ali sam sigurna da ćete me shvatiti što nisam uspjela odgovoriti na sve vaše poruke podrške koje mi posebno u ovim trenucima mnogo znače. Znam, moram dalje i krenut ću dalje, ali ipak malo teže nego do sada.

Voli Vas Vaša Dina”

PROČITAJTE JOŠ: Dina Levačić odustala zbog velikih dišnih problema

https://www.facebook.com/dinalevacicswim/photos/a.876868405779512/1666037046862640/?type=3&theater

D.G.