SUDAR DVA JET SKIJA KOD RABA – Jedna osoba teško ozlijeđena

Foto: Pixabay

RAB – Pomorska nesreća, sudar dva jet-skia, dogodila se jučer u području nadzora sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Rijeka i to je druga nesreća jučer u kojoj su sudjelovala ova plovila. 

Dojava o nesreći u MRCC Rijeka zaprimljena je jučer, 25. srpnja u 17.38h od službenika LK Rijeka, koji su dojavili o sudaru dva jet-skia sa jednom teško ozlijeđenom osobom u uvali Crnika, nedaleko Lopara, na otoku Rabu, kamo su isplovili u očevid nakon zaprimanja dojave od Pomorske policije.

Službenici LK Rijeka i Lučke ispostave Lopar u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće izvijestili su resorno Ministarstvo da su u sudaru sudjelovali N.B. (rođen 1996. godine) i T.V. (rođena 1999. godine), oboje državljani Republike Mađarske.

Sudar se dogodio kada je muškarac jet-skiem započeo pretjecati drugi jet-ski, no u jednom trenutku je naglo promijenio smjer plovidbe te ulaskom u protu-kurs drugome jet-skiu oduzeo je pravo puta i udario u drugi jet-ski, pri čemu je u padu sa plovila zadobio ozljedu u predjelu brade i kratkotrajno izgubio svijest, dok druga sudionica nesreće nije ozlijeđena u sudaru i nije pala sa plovila u more.

Odmah nakon nesreće za ozlijeđenog muškarca organiziran je hitan medicinski transport helikopterom u KBC Rijeka, odakle je upućena informacija prema LK Rijeka kako je tjelesna ozljeda u predjelu brade uspješno sanirana, dok djevojka nije pretrpjela ozljede koje bi iziskivale medicinsku skrb.

Lučka ispostava Lopar protiv oboje sudionika ove pomorske nesreće, kao i protiv vlasnika jet-skieva, izrekla je prekršajne naloge, budući da je za sudionike nesreće utvrđeno kako ne posjeduju potrebne kvalifikacije, koji je iste iznajmio bez prethodne provjere osposobljenosti za upravljanje ovim plovilima od strane.

U slučaju da se temeljem medicinske dokumentacije u okviru očevida u nadležnosti LI Lopar utvrdi da je ozlijeđeni u ovoj pomorskoj nesreći zadobio teže tjelesne ozljede, slučaj će u daljnje postupanje preuzeti nadležno Županijsko državno odvjetništvo.

D.G.