Traje potraga za Slovencem koji je pao s jet skija

Foto: Pixabay / Ilustracija

VRSAR – Velika potraga traje od četvrtka u 18 sati za muškarcem koji je nestao u moru između Funtane i Vrsara uslijed pada s jet skija, potvrdila je policija. 

U potragu su uključeni pomorska policija, Lučka kapetanija, vatrogasci i ronioci.

– Policija je dojavu o ovoj nesreći zaprimila u 18.20 i odmah je pokrenuta potraga za muškarcem. Nažalost, još uvijek nestala osoba nije pronađena – istaknula je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač dodavši kako se nesreća dogodila u blizini autokampa Valkanela, prenosi Index.

Prema neslužbenim informacijama i pisanju lokalnih medija, radi se o slovenskom državljaninu, gostu kampa Valkanela, koji je upravljao jet-skijem i vukao za sobom još jednu osobu u gumenom prstenu. Ispred njih se navodno nalazio još jedan gliser koji je vozeći ispred njih radio jet-skiju valove, vjerojatno da im vožnja bude zanimljivija. U jednom trenutku je slovenski državljanin, vozač jet-skija, uslijed valova udario glavom u jet-ski kojim je upravljao i pao u more.

Njegov pad su uočili gosti iz kampa Valkanela i s nekoliko brodica krenuli su u pomoć nesretnom vozaču. Potom su na mjesto događaja došli gliseri Lučke kapetanije i pomorske policije te se priključili potrazi za muškarcem.

Index