Posrnuli Uljanik uspio dovršiti polarni kruzer Scenic Eclipse

PULA – Polarni kruzer Scenic Eclipse danas odlazi iz posrnulog pulskog brodogradilišta.

Ovaj visoko kvalitetan brod do danas se završavao u Uljaniku, a kooperantima koji su na njemu radili bilo je dozvoljeno raditi u brodogradilištu i nakon otvaranja stečaja nad brodogradilištem, piše Regional Express.

Kako stoji u opisu na službenoj stranici, “Scenic Eclipse postavlja standarde u krstarenju u smislu tehnologije, veličine i luksuza. Najsuvremenije sigurnosne značajke omogućuju putovanja na odredišta o kojima drugi mogu samo sanjati. Dizajnirana da pruži vrhunski doživotni doživljaj za 228 gostiju na putovanju na Arktiku i Antarktiku, flota Scenic Eclipse odlazi na krstarenje oceanom na novu razinu – udajući se za luksuz, otkrića i sigurnost, te pružajući gostima mogućnost da istražuju izvan onoga što se prije moglo zamisliti”.

Polarni kruzer odradio je nekoliko probnih vožnji u blizini Pule, a danas kreće za Maltu. Stečajni upravitelj Uljanika, Damir Majstorović kaže da bi ovaj brod bi 19. kolovoza trebao biti u Reykjaviku gdje će se ukrcati prvi putnici. U videu možete vidjeti kako izgleda Scenic Eclipse iz blizine.

Odlazak polarnog kruzera iz Pule najavljen je za  18 sati.

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Uljanik gradi prvi polarni kruzer sa šest zvijezdica – Evo kako će izgledati