POŽAR KOD ŠIBENIKA “Do sada nisu ugroženi ljudski životi ni imovina”

Foto: HRZ / M. Karačić

ŠIBENIK – Danas oko 13.40 sati u Dubravi kod Šibenika je izbio požar zbog kojega je zatvorena nerazvrstana cesta Šibenik-Dubrava-Perković, promet se odvija zaobilazno državnom cestom d-58, zatvorena je i autocesta A1 od čvorta Pirovac do čvora Vrpolje, promet se odvija državnim cestama D-27, D-8 i D-58.

19.00 sati Dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta izjavio je za ŠibenikIN:

– Požar je ogroman, ima više fronti i krakova, a ovaj dio koji je bio u blizini kuća u Gornjim Rupićima je pod kontrolom, dakle kuće su sigurne. Gori gusta borova šuma, vjetar mijenja smjer tako da je situacija teška. Vatrogasci daju ogromne napore, kao i vojnici i zračne snage koje će nastaviti gasiti požar dok budu postojali uvjeti za njihov let.

Na terenu u Dubravi je 85 vatrogasaca, 25 vojnika, 3 kanadera i 2 airtractora, kao i pripadnici Županijske vatrogasne zajednice i DIP Šibenik i Split. Policija na terenu regulira promet.

18.40 sati  autocesta A1 otvorena za sav promet, dakle i na dijelu od čvora Pirovac do čvora Vroplje, gdje je bila zatvorena.

18.15 sati Iz Ministarstva obrane stiže obavijest da su i kopnene snage Hrvatske vojske angažirane na požarištu Južne Dubrave, gdje je iz vojarne u Benkovcu upućeno 26 pripadnika HKoV-a s tri vozila. Uz 120 vatrogasaca s 40 vozila, požar na toj lokaciji gase tri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802.

18.05 sati Zatvorena je i državna cesta D-33 Tromilja-Dubrava, promet se odvija zaobilazno preko Bilica.

17.50 sati Policija napominje da ovim požarom do sada nisu ugroženi ljudski životi niti imovina na tom području, a policijski službenici su na terenu posebno kroz regulaciju prometa, te stoga se mole vozači za posebnu pažnju i strpljenje.

Šest kanadera na požarištu

17.45 sati Na dva požarišta u Šibensko-kninskoj županiji koja su izbila u subotu, 27. srpnja 2019. sveukupno je angažirano šest protupožarnih aviona

Na dva požarišta u Šibensko-kninskoj županiji koja su izbila u subotu, 27. srpnja 2019. sveukupno je angažirano šest protupožarnih aviona iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Na požarištu Južne Dubrave kod Šibenika požar gase dva Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802, dok je na novom požarištu Marasovina-Promina-Oklaj angažiran jedan Canadair.

Letačke protupožarne posade nastavit će daljnja djelovanja i raspoređivati snage sukladno prioritetima i stanju na požarištima, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

PROČITAJTE JOŠ: VATRENA BUKTINJA Zatvorena autocesta, požar kod Šibenika gasi čak šest zrakoplova!

D.G.