Tri tisuće ljudi skočilo istodobno u more na 13. Millenium Jumpu

ZADAR – Iako neki vjeruju da je broj 13 nesretan broj za Millenium jump to se ne može reći. Naime, održan je još jedan, uporavo 13. po redu Millenium Jump na kojem je u četiri skoka skakalo tri tisuće ljudi.

Humanitarni karakter

– I ove je godine manifestacija okrenuta u prvome redu zabavi, ali i turističkoj promociji, ekologiji. Imamo i javno zdravstveni cilj te humanitarni karakter. I ove godine dermatolozi pregledavaju madeže i kožu ljudima te upozoravaju na opasnost od melanoma, a na što se odazvao vrlo velik broj ljudi, rekao nam je Mladen Masar, jedan od organizatora Millenium jumpa, kojega već tradicionalno organizira društvo Propela. Dodao je kako su karte za sudjelovanje prodali dan prije skoka što dokazuje kako je Millenium jump atraktivan događaja za brojne Zadrane, ali i turiste koji sudjeluju svake godine, piše Zadarski list.

Četiri skoka

– Za sve skakače, ali i promatrače u 16.15 sati na je bio serviran ručak koji se prodavao po simboličnih 10 kuna, a sav prihod od osiguranih 1.500 porcija donirat će se Udruzi za autizam Zadar, rekao je Masar.

Inače, skakače, ali i brojne druge zabavljao je voditelj programa Frano Ridjan, dok su za glazbeni dio bili zaduženi DJ Mario, DJ Angelo i na saksofonu Jakša Jordes te ritam sekcija posebno oformljena za ovogodišnji Millenium Jump.

Masar je dodao kako i ove godine, kao i prijašnjih, Millenium Jump uz zabavni karakter, ima i onaj humanitarni, te će glavni sponzor manifestacije, DM, uplatom kotizacija još jednom podržati školu plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju DV “Latica”.
Početak Millenium jumpa je bio u 15 sati, a skakana su četiri skoka. Prvi skok, u 15.20 sati bio je skok domino s Nivea plavim loptama i u majicama te svi odjednom slobodnim stilom. U 15.40 sati skakalo se slobodnom stilu iz zaleta (od mula na istok), treći skok Himalaya, je bio dvostruki domino u majicama.

– Ove godine glavna je novost da smo smanjili razmak između skokova kao i suradnja s tvrtkom Ekeepa iz Zagreba, koja je došla na ideju prezentirati svoje električne mopede, bicikle, skutere i romobile u sklopu ovog događanja, što se savršeno uklapa u naše glavne karakteristike skoka. Oni su kao partneri, odnosno sponzori odlučili i pokloniti jedan od svojih najskupljih modela elektičnog mopeda, naglasio je Masar.

Kao još jedna novost ove godine je i defile 10 gumenjaka sa zastavama nakon čega je uslijedio posljednji, četvrti DM skok u majicama te crvenim loptama koji snimao iz helikoptera.

Da ne bi sve ostalo samo na zabavi, sudionici su tijelima na rivi ispisali ekološku poruku “Save this planet!” koja je slikana iz zraka.

Zadarski list