VATRENA BUKTINJA Zatvorena autocesta, požar kod Šibenika gasi čak šest zrakoplova!

Ilustracija / Foto: Facebook/Vatrogasci oni su naši heroji

ŠIBENIK – Broj vatrogasaca na požarištu, koji na području južne Dubrave bukti od 13,30 sati, popeo se na 71, a riječ je o vatrogascima iz cijele županije. Na terenu su i dalje zračne snage, i to dva kanadera i tri airtractora.

Prema najnovijim informacijama iz Hrvatskog autokluba (HAK) zbog požara je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Pirovac i Vrpolje u oba smjera  te državna cesta DC33 od Tromilje do skretanja za Perković, piše ŠibenikIN.

I požar na području Oklaja u kanjonu Krke i dalje bukti, na terenu su 34 vatrogasca, a pomaže im i airtractor.

Kako doznajemo od zapovjednika JVP Šibenik Volimira Miloševića, kuće u Dubravi zasad nisu ugrožene, a zbog dima su zatražili zatvaranje autoceste. HAK je izvijestio da je zbog požara od 16.01 sati za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Šibenik i Vrpolje u oba smjera, a u šibenskoj policiji doznajemo da je zatvorena i cesta Šibenik-Dubrava-Perković.

PROČITAJTE JOŠ: Gori Dubrava kraj Šibenika: “Situacija nije dobra, požar ide prema autocesti”

– Gori gusta borova šuma na potezu od Dubrave, prema Vrtnom centru i autocesti. Glavnina vatrene fronte tretirana je s kanaderima i airtractorima. Na terenu su sve snage s područja Šibenika i susjednih općina i gradova. Kuće zasad nisu ugrožene, iako je vatra na stotinjak metara od nekih objekata, no u prilog nam ide južni smjer vjetra, što ne znači da se situacija neće promijeniti. Najugroženija je autocesta A1, tražimo i zatvaranje autoceste zbog dima, a na nekim mjestima je već i vatra prebacila – kazao je za ŠibenikIN Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik.

Kako su izvijesitili iz MORH-a, na dva požarišta u Šibensko-kninskoj županiji koja su izbila u subotu sveukupno je angažirano šest protupožarnih aviona iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Na požarištu Južne Dubrave kod Šibenika požar gase dva kanadera i tri airtractora , dok je na novom požarištu Marasovina-Promina-Oklaj angažiran jedan kanader.

Na terenu u Dubravi su 52 vatrogasca s 20 vozila i to snage JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Šibenik, Zablaće, Bilice, Brodarica-Krapanj, Perković, Zaton, Grebaštica, Vodice i DIP Šibenik.

Na požarištu kod Oklaja je 30 vatrogasaca s 8 vozila i to DVD Drniš, Promina, JVP Drniš i Knin.

ŠibenikIN