DAR S NEBA Počela jaka kiša u Šibeniku, opozvana pomoć iz unutrašnjosti, četiri gasitelja ozlijeđena

Prava drama odvijala se noćas na požarištu kod šibenske Dubrave. Ozlijeđena su četiri vatrogasca, jedan iz Splita a ostali iz Šibensko-kninske županije. Riječ je ozljedama koljena, ruke, opekotinama lica i udisanju dima, ali srećom, nitko od njih nije životno ugrožen.

U jednom je trenutku jedan od vatrogasaca uputio dramatičan apel u svom javljanju uživo preko Facebooka.

– Dignite se iz kreveta i dođite pomagat. Ovo nije normalno, sve gori, a nema ljudi. Tragedija. Ovo je 300 metara ispod kuća – poručio je.

U video zapisu objavljenom na Facebook stranici Vatrogasci – Oni su naši heroji. objavljen je i video izvlačenja vozila DVD-a Solin iz vatrenog obruča.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je na najvećem ovogodišnjem požaru kod šibenske Dubrave još od jučer, kazao je jutros za ŠibenikIN da je situacija na terenu sada stabilna.

– Požar bismo možda mogli već proglasiti lokaliziranim, sada je, u odnosu na ono kako je bilo, sve pod kontrolom. Nadljudskim naporima vatrogasaca, vojske i građana, jednim velikim zajedničkim radom, došli smo do rezultata, a ja bih svakako pohvalio županijskog vatrogasnog zapovjendika Darka Dukića koji je koordinirao ovu veliku akciju – kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Na požarištu je u ovom trenutku oko 180 gasitelja.

PROČITAJTE JOŠ: FOTO Hrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištu, čuvari neba od zore ponovo gase

D.G.