2 min. čitanja

Otac mlade Austrijanke koju je ubio gliser: “Hrvatsko zdravstvo je kao u zemljama trećeg svijeta”

Otac mlade Austrijanke koju je ubio gliser: “Hrvatsko zdravstvo je kao u zemljama trećeg svijeta”
Foto: Pixabay / Facebook

MALINSKA – U srijedu poslijepodne na popularnoj plaži u Malinskoj na Krku dogodila se tragedija. Na mladu državljanku Austrije oko 16 sati naletio je gliser. Hitna pomoć je stigla, no dok su je vozili prema Kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci, nažalost, podlegla je ozljedama i preminula.

Stradala je 28-godišnja Vereni Heinz iz gradića Strobl kraj Salzburga koja je u Hrvatsku stigla nakon ispitnih rokova na fakultetu u Beču. Kobnog je popodneva ronila, kako se doznaje, s ocem.

Gliser je na nju naletio na popularnoj plaži ispred hotela Malin, a njime je upravljao mladi voditelj motorne sportsko-rekreativne brodice, hrvatski državljanin, a utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola.

Njen otac Dieter Heinz ispričao je svoju verziju priče za austrijski Kronen Zeitung. Hrvatsku, odnosno hrvatsko zdravstvo, usporedio je sa zemljama trećeg svijeta. Rekao je da je trebalo jako dugo da dođe hitna pomoć, prenosi Index.

– Svi smo istrenirani instruktori, živjeli smo s morem – kaže otac kroz suze.

On je bio s nesretnom djevojkom kad je naletio gliser. Kako kaže, vozio je velikom brzinom.

– Kako je vozač promijenio smjer, nismo znali kuda ide. Nismo imali vremena reagirati. Brod nas je pregazio. Brod nema što raditi 100 metara od obale – kaže otac.

I otac je ozlijedio nogu u nesreći

– Ne možete to zamisliti. Brod nam je potrgao ronilačka odijela. A onda spašavanje, to je bilo kao u zemlji trećeg svijeta. Trebala je cijela vječnost da dođe Hitna pomoć. Nitko nije pričao engleski ni njemački u bolnici. Samo glavni doktor, kad mi je došao reći tužnu vijest, znao je nešto engleskog – priča otac.

Tijelo će biti poslano u Austriju u ponedjeljak. Tamo će je kremirati.

– Naša djeca zapravo su odrasla u Turskoj. Do prije deset godina tamo bismo bili cijelo ljeto. Tamo sam držao ronilačku školu – priča otac. Verena je pošla njegovim stopama, priča. Obožavala je ronjenje na dah. Za mjesec dana trebala je ići u Indoneziju.

Kronen Zeitung, Index

PROČITAJTE JOŠ: MALINSKA Smrtno stradala djevojka od udara glisera koji je ušao unutar kupališnog pojasa

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.