Iz HAC-a potvrdili da je piromanka bila njihova radnica, ali i jedan nevjerojatan i bitan detalj

Foto: Youtube / Screenshot

ŠIBENIK – Sumnju da je uhićena žena koja je podmetnula požar u šibenskoj Dubravi radila u Hrvatskim autocestama, iz HAC-a je stiglo priopćenje u kojem potvrđuju medijske napise. Izražavaju žaljenje zbog nastale štete i događaja, ali i otkrivaju još jedan nevjerojatan detalj: nad 53-godišnjom radnicom je 2017. godine nakon sedmerostruke piromanske serije provedeno psihijatrijsko liječenje ambulantnog tipa nakon kojeg je utvrđena radna sposobnost te je istaknuto da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

– Vezano uz medijske upite, HAC može potvrditi kako je danas zaprimio službenu obavijest da Policijska uprava šibensko-kninska provodi kriminalističko istraživanje nad radnicom HAC-a, a vezano za izazivanje požara u subotu u Dubravi kod Šibenika. Ovisno o tijeku i nalazima policijske istrage, Hrvatske autoceste će poduzeti daljnje korake u smislu reguliranja radno pravnog odnosa.

Također, možemo potvrditi da je 2017. godine protiv radnice vođen kazneni postupak u okviru kojeg je po mišljenju sudskog vještaka bilo nužno provođenje psihijatrijskog liječenja ambulantnog tipa nakon kojeg je utvrđena radna sposobnost te je istaknuo kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Usprkos činjenici da je zbog sumnje na počinjenje ovog kaznenog djela privedena radnica HAC-a, Uprava Hrvatskih autocesta zahvaljuje se na požrtvovnom angažmanu radnika u službama održavanja, prometa i HAC-ovoj vatrogasnoj postrojbi koji su pravovremenom akcijom tijekom cijele subote i nedjelje do 14.00 sati pridonijeli gašenju vatrene stihije i spriječili širenje požara na autocestu i naplatne kućice.

Na žalost, sumnja na počinjenje ovog teškog djela ostavlja loš dojam na radnike Hrvatskih autocesta koji upravo tijekom turističke sezone ulažu najveće napore u održavanju sigurnog i neometanog prometa autocestama. Hrvatske autoceste ovom prilikom izražavaju žaljenje zbog nastale štete i događaja koji je ugrozio imovinu i sigurnost brojnih građana i turista koji su se zatekli na ugroženom području – objavili su iz Hrvatskih autocesta.

Za kraj podjetimo da je Policijska uprava Šibensko-kninska za 15 sati zakazala konferenciju za medije na temu okolnosti kriminalističkog istraživanja vezanog za izazivanje požara u šibenskoj Dubravi dana 27. srpnja.2019.g.

Na konferenciji će Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave, Zdravko Sedlar, voditelj Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik, detaljno upoznati javnost sa svim utvrđenim činjenicama i poduzetim mjerama tijekom  gašenja požara i kriminalističkog istraživanja.

PROČITAJTE JOŠ: Piromanka iz Šibenika radi u HAC-u? Već je uhićivana zbog podmetanja čak sedam požara!

D.G.