KORČULA Građanin priveden jer je premijeru izrazio dobrodošlicu, prijeti mu 30 dana zatvora

KORČULA – Dubrovačko-neretvanska policija javlja da su policajci na trajektnom pristaništu Korčula djelovali prema 61-godišnjem muškarcu koji je vičući remetio javni red i mir. Ono što je okarakterizirano kao remećenje javnog reda i mira je uzvikivanje dobrodošlice premijeru Andreju Plenkoviću uz natpis na papiriću “ĆAĆA”, kojeg je digao visoko u zrak. 

Dok je 61-godišnji muškarac, uzvikujući premijeru Plenkoviću „Dobro nam doša”, pozdravljao ga je mašući s visoko podignutim papirom u ruci na kojem je pisalo „ćaća”. Premijerovu osiguranju taj se pozdrav nije svidio pa su muškarca udaljili s mjesta događaja.

– Živio ti meni, ćaća moj, živio! – premijera je, dok se iskrcavao s glisera u trajektnom pristaništu Dominče, pozdravljao 61- godišnji muškarac, kojemu je odmah pristupilo Plenkovićevo osiguranje.

– Pustite me na miru, ja samo pozdravljam ćaću- odgovorio im je muškarac, nakon što su ga osobe iz osiguranja upozorile da prestane s uzvicima.

– Ne viči i spusti se doli, makni se doli – rekli su mu iz osiguranja.

– Ja nikoga ne smetam, ja samo pozdravljam svoga ćaću. Ćaća, živio ti meni, ćaća moj – nije se dao smesti 61 – godišnjak.

– Nemojte me, nemojte me … Ja ćaću ne mogu pozdravit, ej! – nastavio je muškarac dok ga je osiguranje odvodilo s mjesta na kojem je dočekan premijer, prepričava Dubrovnikpress detalje ovog događaja.

Protiv muškarca je podnesen optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji kaže:

“Tko se na javnom mjestu tuće, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.”

Vlada o privođenju na Korčuli

Andrej Plenković nije reagirao na incident i postupak policije, ali je stiglo priopćenje u ime Vlade.

Kako su priopćili nitko nije davao nalog policiji, već su policijski službenici nadležne policijske uprave na Korčuli postupili sami, sukladno zakonu.

”Predsjednik Vlade je štićena osoba i ne može davati, niti daje naloge policiji da postupa”, priopćeno je iz Vlade.

D.G.