Piromanka iz Šibenika radi u HAC-u? Već je uhićivana zbog podmetanja čak sedam požara!

ŠIBENIK – Kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima direktno dovodi u vezu s izazivanjem ovog požara, je još u tijeku, izvijestila je danas šibenska policija. Neki mediji pišu da piromanka radi u HAC-u i da je već uhićivana zbog podmetanja čak sedam požara! 

Čini se da je već potpaljivala požare u šibenskoj Dubravi, u zaseocima Relje i Junakovići, u razdoblju od 18. do 23. srpnja 2017. godine. Šest od sedam požara podmetnula je na privatnim parcelama mještana, koji su se brzo organizirali i zaustavili vatru prije nego što se stigla proširiti. Nije joj to bilo dosta pa je iste godine zapalila i jednu štalu, a vatru su prvi primijetili i ugasili policajci koji su obilazili to područje.

Kako piše ŠibenikIN, požar kod Dubrave još uvijek nije proglašen ugašenim. Danas na požarištu dežura 15 vatrogasaca koji dogašavaju rubove terena.

Sinoć smo još pisali o kockama za potpalu koje su pronađene na požarištu, a koje vatra nošena vjetrom nije dogorjela. Tijekom jučerašnjeg dana provodila se sanacija požarišta, a procjenjeno je da će vatrogasna intervencija koja je trajala 28 sati stajati minimalno četiri do pet milijuna kuna. Izgorjelo je čak 900 hektara površine.

Podsjetimo za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

 

D.G.