POLICIJA OTKRILA DETALJE: Prije odlaska na posao u HAC, kupila dva pakiranja kocki za potpalu i zapalila požar

Photo: Pixabay

ŠIBENIK – U Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom osumnjičenoj za kazneno djelo  teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, u vezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Utvrđeno je da je osumnjičena 27. srpnja oko 13.20 sati u mjestu Dubrava kod Šibenika, na cesti koja vodi od zaseoka Relje-Junakovići i Južni Škugori u pravcu Grada Šibenika, s unaprijed stvorenom namjerom da požarom izazove opasnost za život ljudi i imovinu većeg opsega, svjesno i namjerno podmetnula požar na otvorenom prostoru.

Osumnjičena je toga dana prilikom odlaska na posao podmetnula požar s prethodno kupljenim kockama za potpalu vatre, tako što je uporabom upaljača pokušala zapaliti jedno kompletno pakiranje tih kocki, pri čemu se zapalila samo trava, makija i nagorio kut kartonskog pakiranja tih kocki. Nakon čega je osumnjičena zapalila drugo pakiranje kocki za potpalu vatre koje je izgorjelo, pri čemu su od nastale vatre zahvaćena trava, makija i stabla borova, nakon čega se je nastao požar. Tako izazvan požar se uslijed jakog južnog vjetra proširio i zahvatio ogromnu površinu u pravcu sjevera, na koji način je ugrožena imovina većih razmjera, što je imalo za posljedicu i evakuiranje stanovništva s tog područja. 

Po dovršeno kriminalističkom istraživanju osumnjičena je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predana pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave., izvijestili su iz šibenske policije.   

PROČITAJTE JOŠ: Iz HAC-a potvrdili da je piromanka bila njihova radnica, ali i jedan nevjerojatan i bitan detalj