FOTO Bivša ministrica i studentica iz Japana istrčale utrku u Bibinjama

Foto: Leo Banić

BIBINJE – Zajedno s 206 trkača iz sedam zemalja bibinjskim ulicama u ponedjeljak navečer trčali su bivša ministrica Martina Dalić, zatim Japanka Chiaki Ito, simpatična studentica iz Zemlje Izlazećeg Sunca, te Josip Bugarija, prvi bibinjski Ironmen, koji je nedavno u Njemačkoj dužinski triatlon završio za nešto manje od 11 sati. Tako je četvrto izdanje cestovne utrke Bibinje Summer Run, opet ispunilo svoj glavni cilj – povezati domaće mještane i turiste kroz ovaj sve popularniji oblik rekreacije.

Prvi put dječja utrka

Ove godine bibinjska utrka ponudila je nekoliko noviteta. Po prvi je put održana u ponedjeljak. Naime, najavljeni termin u nedjelju opravdano je odgođen zbog lošeg vremena. Onda su po prvi puta djeca imala svoj program. Njih 90, od predškolskog uzrasta pa sve do 11 godina, i to kao uvertira glavnoj utrci. Zatim, utrka Bibinje Summer Run ove je godine doživjela tehničke promjene u vidu okretanja staze u suprotnom smjeru, iako se oko Starog sela i dalje trčalo na istoj dionici od 4.5 kilometara.

Na postolju “mater i ‘ćer “

Splitska obitelj Kokan za tisuću je kuna otišla bogatija s bibinjske šetnice Taline.  Sedamsto kuna poklon bon sponzora Sport i mode dobila je mama Katarina Kokan za drugo mjesto (18 minuta i 53 sekunde). Zanimljivo, kako je gospođa Katarina bila druga i na prošlogodišnjoj utrci. Njena kćer Kristin, u svom prvom posjetu Bibinjama, za treće mjesto na pobjedničkom postolju (19:28) nagrađena je s tristo kuna. Najviša stepenica na pobjedničkom postolju bila je rezervirana za hrvatsku reprezentativku u maratonu Nikolinu Stepan, najbrža u ženskoj konkurenciji s vremenom 16:26. Njima je nagrade uručio općinski zamjenik načelnika Šime Sekula.

Perica Brkić opet najbrži

Organizatori Triatlon klub Zadar i Škola trčanja Zadar uz veliku pomoć Općine Bibinje i Turističke zajednice Općine Bibinje nagradili su po tri prvoplasirana i u muškoj  konkurenciji. Ukupni pobjednik, kao i prošle godine bio je Perica Brkić iz Sukošana s vremenom od 15 minuta i 11 sekundi. Njemu je pripao i sponzorski bon u iznosu od tisuću kuna. Drugi je bio Zadranin Juraj Bilaver (15:55), član zadarskog AK Alojzije Stepinac, dok je kao treći stigao Krešo Barić (16:11). Nagrade i poklone predao im je bibinjski načelnik Bruno Bugarija.

Silvija Vuica opet NajBibinjka

Domaćini su ponosni na ovaj sportsko-zabavni događaj u srcu ljetne sezone, pa su tako odlučili nagraditi i najbržeg turista, po čemu je ova trka posebna. Iz ruku Jure Fuzula direktora Turističke zajednice Općine Bibinje tu je nagradu primio Krešo Barić, koji dolazi iz Splita. U posebnu kategoriju nagrađenih spadaju Josip Bugarija (17:01) kao Najbrži Bibinjac, te Silvija Vuica (22:23), kao Najbrža Bibinjka, i to drugu godinu za redom. Njih je nagradio John Ivan Krstičević, direktor mjesne komunalne tvrtke “Bibinjac d. o. o.” čiji su djelatnici dali veliki volonterski doprinos u osiguranju cijele staze zajedno s volonterima iz Bibinjske udruge mladih – BUM. Sveukupno, jučer je najviše kilometara istrčao Šime Sikirić, bibinjski organizator koji pazi da sve ide po protokolu i koji najavljuje za iduću godinu još bolje peto izdanje Bibinje Summer Run utrke. Nakon proglašenja i dodjele nagrada, zabava je nastavljena uz koncert Iće Sikirića i grupe Dilema.

Svi rezultati dostupni su ODVJE.

Robert Zorić