Piromanki iz Šibenika mjesec dana istražnog zatvora, slijedi novo psihijatrijsko vještačenje

Foto: Pixabay

ŠIBENIK – Žena (53) osumnjičena da je potpalila požar u Dubravi provest će sljedećih mjesec dana u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, potvrdila je za ŠibenikIN predsjednica Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikolac.

– Jednomjesečni istražni zatvor određen je jučer rješenjem suca istrage koji je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva. Sada slijede istražne radnje, s obzirom da je utvrđeno da je djela iz 2017. godine napravila u stanju neubrojivosti. U nastavku postupka, dakle, slijedi psihijatrijsko vještačenje nad osumnjičenom i utvrđivanje zdravstvenog stanja i njezine ubrojivosti – kazala je predsjednica Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikolac.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku se, u nazočnosti liječnika psihijatra i branitelja, sinoć pokušalo ispitati osumnjičenicu, no tu radnju nije bilo moguće provesti zbog iznesene sumnje liječnika u raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane, izvijesili su jučer popodne iz ODO-a Šibenik.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da se protiv osumnjičenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je na kraju i prihvaćeno.

Piromanka iz Dubrave u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedena je jučer u 14.20 sati zbog osnovane sumnje da je počinila teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

ŠibenikIN