Pronađeno tijelo Slovenca koji je pao s jet-skija

Photo: Policija.hr

PULA – Na  Odjelu patologije pulske bolnice danas je obavljena obdukcija tijela kojeg je pomorska policija jučer oko 13,30 sati pronašla na 9 nautičkih milja van luke Poreč.

Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjem slovenskom državljaninu koji je 25. srpnja oko 18 sati u akvatoriju ispred autokampa u Vrsaru s jet-skija pao u more. Obdukcijom se uzrok smrti nije mogao sa sigurnošću utvrditi te su naložena daljnja toksikološka i histološka vještačenja.

Naime, policijski službenici pomorske i aerodromske policije, djelatnici Lučke kapetanije te ronioci Interventne jedinice policije, Javne vatrogasne postrojbe Rovinj i ronilačkog kluba Morska zvijezda četiri su dana intenzivno pretraživali porečki akvatorij tragajući za nestalim muškarcem.

Podsjetimo, Ministarstvo mora je izvijestilo u petak da je nestali muškarac prije pada u more upravljao je sportsko – rekreativnim vodo-mlaznim plovilom (jet-ski), na kojemu je prevozio vlastito malodobno dijete, dok je drugo vlastito dijete vukao na plutajućem objektu na napuhavanje. Nestali muškarac upravljao je jet-skiem bez sigurnosnog prsluka (pronađen na jet-skiu) i to na relativno kratkoj udaljenosti iza motorne brodice, tip gliser, koji je u tom trenutku također vukao sličan objekt na napuhavanje, na kojemu se nalazilo osam osoba. U jednom trenutku, iz za sada nepoznatog razloga (pretpostavlja se prilikom prelaska preko brazde glisera), voditelj jet-skia pao je u more preko pramca jet-skia te mu se od tada gubi svaki trag, unatoč činjenici da su članovi posade glisera odmah započeli traganja na mjestu pada u more, vizualno i zaronom. Djeca koju je nestali muškarac prevozio, odnosno, vukao morem odmah su zbrinuti neozlijeđeni, ali su bila u stanju šoka.

I.B.