RokOtok je uspio – Ribafish doplivao do prvih 17 otoka

Foto: Facebook

Domagoj Jakopović Ribafish uspješno je završio prvu etapu projekta RokOtok, preplivavši stotinjak kilometara. Projekt je nastao u spomen na sina Roka koji je prije dvije godine tragično preminuo u dobi od samo 12 godina. Ovim želi povezati roditelje s djecom i maknuti od moderne tehnologije kako bi uživali u prirodi i učili kako tu prirodu čuvati i zaštititi.

Plivati je počeo 6. srpnja s plaže Sunset Beach u Dubrovniku i doplivao je do Koločepa,  za ovu godinu je isplanirao otplivati do 17 otoka. To mu je uspjelo, doplivavši jučer do Čiova. Projekt je zamislio u tri faze, pa će drugu nastaviti iduće godine s novim otocima.

Ispričao je i što je poručio mnoštvu koje ga je dočekivalo na otocima:

– Pričao sam o tome da treba razgovarati s roditeljima o svemu, cijeniti naše otoke i otočane, plivati da imate kondiciju i zdrav organizam (tu sam malo lagao) i kako moramo brinuti o našem moru i Planetu. Osamnaesti put sam pričao istu priču, na tri otoka nismo imali doček, ali ih je na nekima bilo više, riječi su tekle, klinci su dizali ruke, smijuljili se, kad sam vidio da im pada koncentracija, poslao sam ih po skriveno blago.

Našao ga je mali Roko. I tu se krug zatvara i krećemo vratiti brod i u miru napisati sve što nam se izdogađalo u zadnjih 25 dana – ako sam nekom ostao dužan odgovoriti na mejl, poruku ili vratiti sto maraka, čujemo se sutra – kaže vidno umoran Ribafish, koji će sad najprije trebati odmoriti.

Uspio je u plemenitom cilju i mi mu čestitamo od srca!