Brodogradilište Radež porinulo još jedan turistički brod

Foto: Dražen Žuvela

BLATO – Posljednjeg dana srpnja u Radežu je porinut putnički brod za naručitelja UTO “Adria tours” iz Jesenica. Radi se o brodu namijenjenom nautičkom turizmu, čija će se aktivnost odvijati akvatorijem istočno-jadranskih otoka.

Brod je dug 53,28 metara, širok 8,60 metara i ima 499 brutto registarskih tona. Radni naziv ovog plovila tijekom izgradnje bio je Nov. 45, a pod istim imenom upisan je u registar novogradnja Lučke kapetanije u Dubrovniku.

Ovaj brod čeličnog trupa i nadgrađa, izgrađen prema propisima i pod nadzorom Hrvatskog registra brodova za područje plovidbe 6, moći će prevoziti 36 putnika o kojima će brinuti 10 članova posade, kažu iz Brodogradilišta.

Podsjetimo, direktor tvrtke Radež d.d. Jerko Andrijić potpisao je u lipnju s Dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem Ugovor o koncesiji za luku posebne namjene – industrijska luka Radež, uvala Bristva u Općini Blato na 20 godina.

Andrijić je tom prilikom rekao da se koncesijom otvara mogućnost da ulaganjima u ovu luku otvore mještanima Blata i Korčule mogućnost bavljenja brodogradnjom u smislu i remonta, a i izrade manjih plovila.

U vremenu kad brodogradnja tone, Radež je našao nišu koju je uspio iskoristiti. Sudeći prema brodovima koji tek čekaju da budu dovršeni, Radež se ne treba bojati za svoju budućnost.

PROČITAJTE JOŠ: Radežu koncesija na 20 godina u uvali Bristva

D.G.