VIDEO: PRONAĐENI DOKAZI Poginula Austrijanka od glisera je nastradala 200 m od obale!

Foto: Pixabay

MALINSKA – Ronioci angažirani na istrazi smrti 20-godišnje Austrijanke Verene Heinz pronašli su u moru kod Malinske, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, odbačeni ronilački uteg o kojem je govorio Verenin otac Dieter, kao i nogu nesretne djevojke koja joj je amputirana u naletu glisera.

Također, prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Jutarnji, lokacija na kojoj su pronađeni ovi ključni dokazi udaljena je, procjenjuje se, oko 200 metara od obale.

Riječ je o zoni u kojoj glisiranje nije dozvoljeno jer je granica 300 metara, ali jednako tako, prema tumačenju Lučke kapetanije koje se više puta isticalo, i zoni u kojoj nije dozvoljeno ni kupanje ni ronjenje (osim ako nije organizirano, s voditeljem i brodicom) s obzirom na to da je granica 100 metara od obale. Ta je “tampon-zona”, inače, propisana upravo zbog sigurnosti kupača i ronilaca.

Riječki lučki kapetan Darko Glažar, pod čijom je ingerencijom istraga ove pomorske nesreće, rekao je da ne može komentirati nikakve eventualne nalaze jer je istraga još u tijeku.

– Sve što je vezano uz istragu je tajna i nemam nikakvih komentara – kazao je kapetan Glažar.

Reporteri Jutarnjeg su uz dozvolu policije zaronili na mjesto nesreće. Tvrde da je tijekom tog drugog zarona manje plovilo prišlo ronilačkoj bovi na manje od 20 metara i udaljilo se tek na intervenciju patrolnog čamca. Nekoliko minuta kasnije još je jedna barka prišla bovi, ali je već na zvučni signal policije skiper korigirao putanju. Očito je da educiranost o značaju ronilačkih bova nije najbolja, poručuju kolege iz Jutarnjeg.

PROČITAJTE JOŠ: Otac mlade Austrijanke koju je ubio gliser: “Hrvatsko zdravstvo je kao u zemljama trećeg svijeta”

D.G.