Serija krađa na šibenskom području, policija traži ovog razbojnika

Foto: MUP

ŠIBENIK/VODICE/BRODARICA – Niz krađa u kratkom vremenskom periodu i blizu jedna druge u Vodicama, Srimi i susjednom otoku Prviću. Za pljačku danskog turista u Brodarici uz prijetnju oružjem, šibenska je policija objavila i fotografiju lopova. 

U noćnim satima 1.kolovoza u Prvić Šepurini je nepoznati počinitelj provalio u ugostiteljski objekt zagrebačke tvrtke i otuđio novac. Istog dana u poslijepodnevnim satima u Srimi je netko provalio u apartman iz kojega je 59-godišnjaku otuđio novac, a u Vodicama je istovremeno provaljen i opljačkan stan iz kojega su 38-godišnjoj bosanskohercegovačkoj državljanki ukradeni novac i osobni dokumenti.

U Vodicama je nepoznati počinitelj jučer provalio i u još tri apartmana iz kojih je 65-godišnjoj bosanskohercegovačkoj državljanki, 65-godišnjaku i 60-godišnjaku otuđio nakit i novac. Dan prije je u Vodicama nepoznati počinitelj iz trgovine zagrebačke tvrtke otuđio robu vrijednu nekoliko tisuća kuna. U to vrijeme je lopov ordinirao i u Lozovcu, pa je 26-godišnjoj sirijskoj državljanki ukrao novac i osobne isprave.

Šibenska policija je između 26. i 28. srpnja zabilježila jedno razbojništvo, dvije teške krađe i osam krađa, a za razbojništvo koje se dogodilo usred bijela dana u Brodarici, imaju i fotografije počinitelja.

U prijepodnevnim satima 27. srpnja u Brodarici je nepoznati počinitelj je uz ozbiljnu prijetnju 40-godišnjem danskom državljaninu otuđio novac. Dancu je, naime zaprijetio oružjem smrću – kažu u policiji i mole građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim saznanjima vezano za ovaj događaj o tome odmah obavijeste najbližu policijsku postaju ili putem besplatnog telefona 192 ili 112.

Radi li se o serijskom pljačkašu, pokazat će daljnja istraga.